Over Recycling Center

Metaalrecycling: de belofte voor een beter milieu?

Hoewel recycling absoluut niet nieuw te noemen is, lijkt een opleving van het begrip de laatste tijd veel bedrijven in z’n macht te hebben. Bijdragen aan een beter milieu is hip, zo lijkt het. Een ontwikkeling waar we met z’n allen vooral ontzettend blij mee moeten zijn, want wanneer bedrijven zich beginnen te ontfermen over het milieu is er echt verandering mogelijk.

 

Een tweede leven voor metalen

Metaalrecycling neemt daarin absoluut het voortouw. Hoewel er in vele dorpen en steden al jaren oud ijzer wordt opgehaald, zien ook verscheidene bedrijven nu in dat metalen een tweede leven verdienen. Steeds meer metaalverwerkingsbedrijven schieten uit de grond, zoals bijvoorbeeld in Nijmegen te zien is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale, innovatieve technieken die het niet alleen veel gemakkelijker maken om metaal te scheiden van andere materialen, maar maar het ook financieel aantrekkelijker maken dan voorheen.

 

Oud ijzer ophalen

Nu bedrijven steeds meer het voortouw nemen om recycling naar een hoger niveau te tillen, is het zaak dat wij consumenten hier ook ons steentje aan bijdragen. Immers: een beter milieu begint nog altijd bij jezelf. Oude apparaten als koelkasten of vaatwasmachines horen nu eenmaal niet thuis op de vuilnisbelt en verdienen een tweede leven.